Search
  • Schuszter Péter

Be active

Elkezdtem edzeni. Na, csak úgy öregesen. Kinyitott a kedvenc edzőtermem (hajrá Teamfitness https://www.teamfitness.hu/),

és kihasználva az éves bérletet, felültem a bringára. Ahhoz, hogy folyamatosan 90 alatt legyen a pulzusod, elég nagy erőfeszítéseket kell tenned. Tekersz, de valójában csak tekergetsz. Fél óra alatt elégetsz 100 kalóriát.

Ugyanez a helyzet a sétálással is. Itt a hegyen bármerre indulok, előbb vagy utóbb emelkedőre jutok, emelkedőn viszont olyan visszafogottan kell menni, hogy az már-már egyhelyben topogás.

Egyre inkább azt érzem, hogy kezd visszajönni az erőm, és nem feküdni szeretnék az ágyban, nem csak toporogni, hanem menni előre és csinálni mindent. Próbálunk teraszt csinálni, amihez kell néhány követ megmozgatni, műfűvet, gyepszőnyeget lerakni, teraszelemeket szállítani. És mindezt nem tehetem. Eddig mindig, minden olyan egyszerű volt.

Itthon kipakoltam, egyszerű dolgokat megcsináltam. Soha nem gondoltam, hogy ezeket lesz, amikor nem csinálhatom. Nem mehetek el a támfalashoz, ahonnan el kell hozni 5 db 30 kilós elemet. Nem mehetek el, hogy elhozzak 100 db gumilapot, mert most várni kell, és várni kell arra, hogy rendbe jöjjön a szívem.

Kicsit elkezdtem nyugtalan lenni. Ezt nem nekem találták ki, hogy elmegyek a támfalelemekért, és én csak ott állok, és dirigálok. Elmegyek a gumilapokért, de nem nyúlhatok hozzájuk. Meddig fog ez így menni? Meddig kell szívességet kérni? Lécci hozd el nekem ezt, pakold fel azt, lécci, lécci! Én nem ez vagyok. Én meg tudom oldani ezeket. De most nem……

Most érzem, látom, hogy nyugtalan a természetem. Szeretném visszakapni azt az életet, amikor nem voltam ráutalva senkire, és magam tudtam megoldani a dolgokat. Most ez nem megy. Vagy visszafogom magam, vagy gond lesz. És ha csak magamra hagyatkoznék, akkor én már emelgettem volna a támfalat, pakoltam volna a 20 kilós csomagokat.

De itt van mellettem valaki, aki mindig rám szól.

Az, aki folyamatosan mellettem van, aki visszafog. Az, aki megmentette az életemet. Az, akivel, ha elmentünk bevásárolni, fel sem merült, hogy ő nem pakol semmit, de én férfi létemre nem engedhettem ezt. Viszont Ő az, aki most nem engedi, hogy az Aldiból, a Lidlből, az Auchanból úgy jöjjünk haza, hogy én rakom be a kocsiba a csomagot, és aki nem engedi, hogy kivegyem itthon a kocsiból. Az, akire haragszom, amikor rám szól, hogy ezt most nem lehet, az aki visszafog, mert most ez a legnagyobb kihívás.

Sose gondoltam volna, hogy ennyire fog zavarni, ha nem tudok az lenni, aki mindent meg tud csinálni. Hogy tudjad ezt megélni?

Be relax! Nyugodj meg, és ha megnyugszol, akkor újra gondolhatod az életed!

255 views7 comments