Search
  • Schuszter Péter

Halálfélelem….

vagy mégsem?

Holnap megyek kardiológushoz, aki megnézi mit csináljunk. Elmondja, mikor csinálja meg a katéterezést. Ma bejelöltem a Facebookon, visszajelölt, vajon tudja ki vagyok?

Egész héten erre készültem, hogy megyek hozzá, és megbeszélünk mindent.

De a mai napon jöttem haza kocsival, és belém hasított valami zsibbadás a fejembe, azt hittem elájulok, azt hittem most ez valami agyi infarktus, vagy valami agyi vérgörcs. Épp piros lámpánál állok, szerencsére állok, nem kell reagálnom a forgalomra. Elindul hátul, jön előre, jön, és csak jön, körben, a fejemben. Nem, nem lehetek rosszul, nem ájulhatok el, nyugodtnak kell maradnom. Kezem a telefonon, ha bármi van, hívok segítséget.


De mi lehet ez?

Nem volt halálfélelmem akkor sem, amikor infarktusom volt, most sincs halálfélelmem, de érzem, hogy ez valami olyan, amit még nem éreztem, félek. Szerencsére 10 másodperc alatt túlmegy rajtam, de ott marad a fejemben a zsibbadás. Mi volt ez, mit lehet ez ellen tenni?

Elkezdtem dolgozni, két napja bent vagyok 8 órát, lehet, nem bírom ezt még??? De ez nem fizikai meló. Vagy a megbeszélések, a döntések felérnek a fizikai munka megpróbáltatásaival? Tényleg vigyázok, óvatos vagyok, és mégis esténként tök fáradt vagyok. Tegnap este is 100 alatt volt a vérnyomásom. Ez nem normális, a gyógyszerek ilyen szintre lenyomják, én meg alig élek….

És akkor jön egy ilyen hirtelen történés, amit nem értek. Mindegy, gyorsam visszatér belém az élet, kicsit zsibbadok, de gyorsan bemegyek vásárolni, majd jövök haza, sietek, remélem nem lesz baj a kocsiban. Nem jó most vezetni, egyik kezem a kormányon, másik a telefonon….

Hazaértem, megjöttem, lefekszem, sétálok, mi lehet velem. Noémi kérdezi mizújs, jól vagyok, nincs gond, mondom, pedig k…ra nem így van. Azt hittem, én is úgy maradok ott, mint a híres színész. De nem, én nem maradhatok ott. Közben úszó EB-t megnézem fekve, Milák óriásit úszik, szenzációs, az olimpián úszásban megint lesznek aranyaink!

És én is látni fogom, de nemcsak ezt, hanem a 2040-es olimpiát is.

És ott leszek a 2042-es foci vb-n is. Akkor még csak 75 éves leszek:)


290 views0 comments