Search
  • Schuszter Péter

Hat hét hit

”Mindenkinek két élete van. A második akkor kezdődik, mikor rájövünk, hogy csak egy van.”

Erre az idézetre Áron barátom hívta fel a figyelmemet. Ezúton is köszönöm ÁronJ Az idézetet nagyon sok mindenkinek tulajdonítják, de úgy tűnik, hogy Konfuciustól, egy bölcs, kínai filozófustól származik.

És milyen igaz. Nekem most kezdődött a második, de valójában ez még mindig ugyanaz, ami volt, de hogy innentől kezdve egész más lesz, az biztos.

Az elmúlt két hét a lábadozásról szólt. Az első napok eufóriája után kezdtem egyre fáradtabb lenni a délutáni órákra. Ez így természetesnek is tűnt, de amikor már az esti BL meccset sem tudtam megnézni, és kellőképpen fáztam is, megmértem a lázamat. Akkor derült ki, hogy napok óta hőemelkedésem volt, és ez okozta a fáradtságot, a hidegrázást. Nyilván mi az első ilyenkor, irány Covid teszt. Szerencsére negatív lett a koronavírus tesztem. De akkor mitől van a hőemelkedés? És milyen gyógyszert szedhetek erre? Kell gyógyszert szednem? Nyilván normál esetben ezek nem kérdések, de ha alapból szedsz 8 gyógyszert, akkor ezek azok a kérdések, amik megválaszolása már nem egyszerű feladat. Az érdekessége az volt, hogy óránként változott, hogy mennyi a hőmérsékletem, 36,7-37,7 között ingadozott. Gyorsan utánanéztem, hogy létezik-e ugráló láz. És lám csodák csodája létezik. Ilyen típusú láz jellemzően malária, vagy szepszis esetén fordul elő. Maláriaszúnyoggal vélhetően nem találkoztam az utóbbi időben, így maradt az a lehetőség, hogy valami baktériumot, gombát szedtem össze a kórházban. Szerencsére másfél hét után elmúltak a tűnetek.

Így most már lehet összpontosítani az életmódváltásra. Ma éppen 20. napja, hogy nem gyújtottam rá. Diéta és alkoholmentesek a mindennapok. De ami a legfontosabb, hogy nincs stressz. A gyógyszereim mellé minden reggel beveszem a lesz@rom tablettát…… és emellé minden nap egy rövid séta, ami inkább andalgás.

A héten voltam az orvosomnál, aki most már egyértelművé tette, hogy 6 hétig nyugdíjas élet, napi kis séta, de ne menjen 100 fölé a pulzus, 5 kilónál többet ne emeljek. Ezekben a hetekben dönti el a szívem, hogy a sértettségéből – ami sértettsége amiatt alakult ki, mert nem kapott táplálékot – milyen irányba indul tovább, visszaemelkedik a funkcionalitása, vagy bekeményít, és még jobban leromlik. Ehhez most egy kicsit kényeztetni kell, ezért van ez a hat hét.

Ahogy a nyolcvanas években legendás reklámjának a szlogenje is így szólt: HAT HÉT HIT ÉS HAT!

147 views0 comments