Search
  • Schuszter Péter

Hogy lettem statisztikai adat?

Miután március 25-én kaptam az első AZ oltást, ezért június 25-re voltam regisztrálva a második adagra. De vajon hogyan fog ez rám hatni azok után, hogy az első oltást követően 7 nappal volt némi mellékhatása az oltásnak.

Ez volt az a kérdés, ami folyamatosan gondolkodóba ejtett.

Anno a kardiológus - aki a műtétet is csinálta, és akihez azóta már magánrendelésre járok – is elismerte, hogy lehet az oltásnak köze az infarktushoz, bár nyilván az érelzáródás mélyebb okát máshol, másutt kell keresni, de a kiváltó ok lehetett az első dózis. Mit fog okozni a második? Milyen oltás legyen? Ugyanaz, vagy valamelyik másik? Ekkor már volt lehetőség másfajta oltást kérni, de ezt a háziorvosnak alaposan meg kell indokolni. Tehát az első kérdést Eszternek tettem fel, hogy mit is gondol erről. Ő azt mondta, hogy szerinte nincs semmiféle kockázata a második oltásnak, különösen úgy, hogy akkor már két véralvadásgátlót is szedtem. Szívesen előterjeszti azt is, ha nem Astrát, hanem Pfizert kérek. Szerinte meg lehetne indokolni. Végiggondolva a dolgokat arra jutottam, hogy ha már dolgozik egy volt osztálytársam Svédországban, az Astra Zenecánál, aki éppen a koronavírus elleni gyógyszer fejlesztésével is foglalkozik, miért ne kérdezzem meg a véleményét:)

Zsófival hosszan beszéltünk, és véleménye szerint ugyanannyi kockázata van az Astra és a Pfizer védőoltásainak, nincs különbség ebben a tekintetben a kettő között. A sajtóban megjelentek szerinte teljesen másról szólnak, ezeknek inkább üzleti oldalról van jelentősége. Ilyen módon ő azt javasolta, hogy nyugodtan kérjem az Astrát. De azt is elmondta, hogy ez innentől kezdve inkább pszichikai kérdés. Ha úgy érzem, hogy számomra megnyugtatóbb az, ha másikat kapok, akkor tegyem azt nyugodtan. De, ha már így beszélünk, akkor neki ezt mindenképpen jelentenie kell az Astránál hivatalosan. És igen tudja, hogy számos hasonló eset van, amit nem jelentenek az orvosok, viszont ezt így már nem hagyhatja figyelmen kívül.

Na és pár héttel később az Old Boys-os találkozónkon Zsolt – a háziorvosom férje, akivel 4 évig egymás mellett koptattuk a padot – megemlítette, hogy Eszter órákon keresztül töltötte ki azt a kérdőívet, amit velem kapcsolatban az Astra Zenacától kapott. Igazán örült, hogy ilyen komolyan belemélyedtem a dolgokba:)


Hát így kerültem bele az Astra Zeneca hivatalos statisztikájába, és büszke vagyok arra, hogy ma már én is részévé váltam a sajtóban folyamatosan megjelenő számoknak a vakcinák kockázatosságát tekintve:)

133 views0 comments