Search
  • Schuszter Péter

Mentálisan a maximumon
Szeptember első heteiben kellett visszamennem a kardiológusomhoz. Már nagyon vártam, mert úgy éreztem, hogy minden tekintetben jól vagyok. Viszont sportolni csak nagyon visszafogottan tudtam. Ahhoz, hogy mindent csinálhassak, szükséges volt az, hogy ne csak 120-130-as pulzusig engedhessem a terhelést.

Szerencsére az orvosom is megerősítette, hogy nagyon jók az értékeim. És ami ennél is fontosabb, mentálisan teljesen jól viselem a történteket. Másoknak nem sikerül ilyen pozitív életszemlélettel átvészelni hasonló megpróbáltatásokat. A betegek 95% fél, pánikrohama van, és gyakorlatilag azzal van elfoglalva, hogy mi fog történni vele.

A legfontosabb számomra az volt, hogy megbeszéltük, hogy a pulzusom akár 160-ig is felmehet, így ezt kihasználva, azóta már erősebb intenzitású futás, evezés is szerepelt a múlt héten a repertoáromban.

Szóval rá kellett döbbennem, hogy a pozitív életfelfogás, az életmódváltás, a megkérdőjelezhetetlen gyógyszeres kezelés a kulcs abban, hogy ne az infarktussal foglalkozzon folyamatosan az ember. Azt érzem, hogy nekem ez maximálisan sikerült, és azon kezdtem el gondolkozni, hogy amellett, hogy a Bepositive blog írásait közzéteszem, más módon is tudnék segíteni azoknak az embereknek, akik hasonló szituáció után mentálisan rossz helyzetben vannak. Nekem megvannak azok a tapasztalatok, ismeretek, akik hasonló helyzetben voltak, de én egyik napról a másikra letettem a cigit, elkezdtem életmódot váltani, mindent, amit erről lehet tudni, talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy mára már tudom.

A fentiek annak fényében még inkább érthetőek, ha azt is megosztom Veletek, hogy október elején visszamegyek 1-2 napra a kórházba, mert még egy kisebb érelzáródásom is van. Ezt már az elejétől kezdve tudtuk, de körülbelül mostanra tettük azt az időpontot, amikor erre vissza szerettünk volna térni. Az orvosommal megállapodtunk, hogy megcsinál egy újabb katéterezést, megfesti az ereimet, és ha szükséges, akkor egy újabb stentet is beültet, de ez majd csak aznap derül ki. Itt már nem életmentő műtétről van szó, de a hosszú távú életfunkcióimat javíthatja.


Namár most még így sem veszítettem el optimizmusomat, nem érzek semmilyen akadályt, pánikot, és ez így van jól…

122 views0 comments