Search
  • Schuszter Péter

Rehabnapló 1.

Megkezdődött a rehabilitáció. Kicsit talán elhúzódott, de semmiképpen sem haszontalan. A COVID után immár lehet jönni a Balatonfüredi Szívkórházba.

A kardiológusnál legutóbb nagyon jók lettek az eredményeim, az EF 45-50% körüli volt, és a terheléses EKG-m is egészen kiváló eredményeket hozott. Ettől függetlenül azt javasolta, hogy mindenképpen használjam ki a lehetőséget.

Ki kell zökkenni a mindennapos mókuskerékből, pihenni kell, a megszokotthoz képest kell egy kis környezetváltozás.

Amikor kiderült, hogy június elejétől három hétre bevonulok a rehabra, még úgy állt a helyzet, hogy ha valaki bemegy az intézménybe, akkor onnan nincs kijárás, nincs látogatás. Aztán szerencsére a járványhelyzet enyhülése ezt is felülírta, és mire ideérkeztem, ezek már nem voltak valid szabályok. Délelőttönként kezelések, vizsgálatok, délután vízparti séták, elmélkedések. Hétvége teljesen szabad, a reggeli rutint követően.

Így szerencsére nem kell, hogy börtönben érezzem magam, ez hatalmas megkönnyebbülés volt. Viszont a nagy lemondás, az a magyar csapat EB mérkőzésein történő személyes részvételről való lemondás.

De ez ilyen, úgyhogy a nagy álom, hogy hazai pályán, egy világversenyen szurkoljak a magyar focistáknak, valószínűleg nem fog már összejönni, a következő 30-40 évben.

Mindenesetre megérkeztem a Szívkórházba, és úgy döntöttem, hogy kórháznaplóba, rehabnaplóba kezdek. Akármennyire is szerettem volna, alig-alig találtam információkat előzetesen arról, hogy mi is vár itt rám. Mindenkitől azt hallottam, hogy nagyon jó, nagyon sokat segít, illetve két ismerős elmondására hagyatkoztam. Ugyanakkor, amikor a részleteket szerettem volna megtudni, milyen kezelések vannak, mitől annyira jó, miért van egyáltalán két szívkórház Füreden, na, ezekre a kérdésekre sehol nem kaptam választ.

Szóval ez volt az a pont, amikor úgy döntöttem, hogy ezt megosztom, és naponta-kétnaponta megpróbálok minden érdekes, lényeges vagy lényegtelen infót leírni.

Holnaptól indul a Rehabnapló!

255 views0 comments