Search
  • Schuszter Péter

Rehabnapló 4. – Kezdjük a hetet!


Kezdődik egy újabb hét. Valójában nem újabb hét, hanem az első teljes hét. Szombati és vasárnapi napok egész eseménydúsan teltek. A reggeli rituálék, különféle vizsgálatokon túl szombat-vasárnap nincs más benti aktivitás. Jönnek a látogatok, családtagok, gyerekek. Mi úgy beszéltük meg, hogy most hétvégén még nem jön a család, mert pár nap után teljesen felesleges. Egyébként is, ami otthon maradt, azt Mátéékkal sikerült lehozatni, könyv, cipő. Kb. ennyi…

Hétvége előtt, még péntek délután úgy döntöttem, hogy elnézek a Hatlépcsős (Muskátli) borozóba meginni egy pohár vörösbort. Ha már ott voltam, akkor a helyi specialitást, a velős pirítóst nem hagyhattam ki. Isteni volt. Talán az aktuális diétámba nem teljesen passzolt, de muszáj volt egyet enni abból. Mindenkinek javaslom, ha erre jártok, próbáljátok ki. Szombaton Jani barátom jelentkezett be, hogy itt van a parton egy rövid időre, majd Tamás szólt, hogy most kötöttek ki a vitorlással, amivel a Kék szalagra készülnek, úgyhogy vele is összefutottam. Vasárnap meg Áronék jöttek át Szántódról, és mentünk el kajálni egyet Csopakra. Aztán vasárnap este még mértek egy kis EKG-t is.

Nagyon komoly távolságokat sétálok, csütörtökön 8 km, pénteken több, mint 6, szombaton pedig 10 km fölött teljesítettem. Tényleg próbálok semmi mással nem foglalkozni, így olyan dolgokat csinálok, amikre otthon nem jut idő, energia. Meditálok, könyvet olvasok, sétálok.

Közben nagy örömömre a blog népszerűsége egyre nagyobb, ismeretlenek írnak, kérdéseket tesznek fel, elkezdődtek diskurzusok a blogok kapcsán. Volt munkatársam irt, hívott, hogy 1 éve volt ő is itt, és csak jókat tud mondani róla, kivéve azt, hogy akkor nem lehetett kimenni a kerten kívülre a COVID miatt. Számomra isteni szerencse, hogy most már szabadon lehet mozogni.

Ennek is köszönhető, hogy ma reggel a vizsgálatokat követően, de még reggeli előtt kimentem és elmentem a Kiserdőbe, ami a körház mögött van. Nagyon szép kis hely, és a szívbetegek rehabilitációját is szolgálja.

De erről sem beszélt nekem senki, és nem is hallottam róla. Gyönyörű környezetben, kis és nagykörös sétautak, kocogási lehetőségek találhatók benne, és nagyon szuper erdei bicikli alkalmatosságok, melyek olyanok, mintha szobakerékpárok lennének. Sosem láttam még ilyet. Ezen felül pedig erdei kondira is van lehetőség, nagyon pöpec gépekkel.Ez a környezet legalább annyira felemelő, mint a vízpart. Ide is el fogok járni sűrűbben. Magának a Kiserdőnek is van egy nagyon komoly története, valójában a mostani Gyógytér, Állami Szívkórház, Hotel és az erdő képeztek egy egységet korábban, és ezen csodás épületek mellé telepítették az erdőt.

De milyen egyéb érdekességek is történtek még? Ma reggel szóltak, hogy az étteremben, ahol eszünk, nem jól ültettek minket. Merthogy komoly ülésrend van, nem oda ülsz, ahova akarsz, hanem megmondják, hogy hol lesz a helyed. Most meg kiderült, hogy összecseréltek egy másik beteggel, és kettőnknek helyet kell cserélni, három asztallal odébb kell ülnöm. Hatalmas problémát csináltak belőle, amit nem is értettem, de mától már így az új helyemen ülök. Reggeli után megismertem a tornatermi tornát, ami egy jő kis bemelegítésnek felel meg, de hozzávetőleg 150 kalóriát elégettem vele.

Ma ezen kívül is csupa érdekességet tudtam meg. Elsőként azt, hogy a három hétre 4000 Ft-ot kell befizetni TV használati díj gyanánt. Kicsit fura, mert WIFI nincs, és szobánként 2 fővel számolva, azért ez nem teljesen érthető. Másik újdonság az volt, hogy van egy raktár, ahonnan lehet törülközőt, plusz párnát, zuhanyzókilépőt, de akár pizsamát is igényelni. Ez érdekes, bár a kilépőn kívül azért ezt én nem fogom igénybe venni, de jó tudni ezt a lehetőséget is....

225 views0 comments