Search
  • Schuszter Péter

Rehabnapló 7. – Miért is jó itt lenni?

Updated: Aug 21, 2021

Hétvégén is napi 8-10 kilométereket sétálok. Emiatt biztos jó ez a pár hét. Otthon erre nem veszi rá magát az ember. Egy kicsit megerősítem sport oldalról is magamat.

Szombaton Noémi volt itt, szegény elég fáradt, öt-hat felé rohangál. Én meg csak süttetem a hasam a Balaton partján. Zizi és Zsolt meg Eszter is itt voltak. Emiatt is jó

itt lenni, mert így találkozol azokkal a barátaiddal, akikkel otthon nem biztos, hogy most épp találkoznál.

Nagyon szép idő volt, bár vasárnapra kissé szeles lett az idő, ami most hétfőn reggel is folytatódik. Komolyan fáztam ma reggel a reggeli kocogásom közben. De hétvégére már 30 fokot mondanak az időjósok.

Múlt héten egyik nap 24 órás EKG (Holter) – ban volt részem. Ebben csak az a rossz, hogy én nem tudok háton aludni, ebben viszont háton kell. De hát persze kibírtam, és tökéletes eredményeim lettek. Sajnos az egész napos cukormérés már nem hozott ennyire jó eredményt, így ott elkezdtek valamiféle gyógyszerezést. Remélem lesz haszna, mert így most éppen 10 gyógyszert szedek. Brrr…. De az igaz, hogy azért is jó itt lenni, mert így minden vizsgálatot összesűrítve elvégeznek rajtad.

Amiért még jó az ittlét, mert újra rájössz, hogy milyen jó is olvasni.

Hoztam egy könyvet, Lars Keplertól a Hipnotizőrt, ami egy északi krimi első könyve. Mindenkinek ajánlom. Egy hét alatt olvastam el, és tényleg ismét rájöttem, hogy a digitális kütyük mellett is van létjogosultsága a papír alapú könyveknek. Valahogy ez az, amit nem tudott a digitális világ megölni. És itt van nálam a második rész, úgyhogy kezdem is azt olvasni.

A szobatársamat próbálom megtanítani a foci szeretetére. Nem egy nagy futball őrült. Talán egy perc focit sem látott korábban, nem is érti az esélylatolgatásokat, nem látja át mire jó a világranglista. Hát most mellettem az EB alatt kap egy zanzásított gyorstalpalót. Igaz tegnap este szeretett volna aludni, és a mérkőzés miatt nem tudott, ezért kicsit morogva kikapcsoltam félidőben a TV-t, ráadásul most nézem, hogy az EB legjobb félidejéről maradtam le. De ma a spanyolok és holnap a németek és franciák esti bemutatkozását végig kell, hogy szenvedje!

Azért is jó itt, mert hátha megszereti a foci:)

133 views0 comments