Search
  • Schuszter Péter

Rehabnapló 8. – A délelőtti csodák

Updated: Aug 21, 2021

Amiről még nem írtam, és elég érdekes, hogy el tudod úgy tölteni a teljes délelőttödet, hogy sportolsz és relaxálsz.

Eddig én saját magam mentem reggelente kocogni, délután sétálni, közbe pedig egy félórás tornára, és egy 10-20 perces szobabiciklizésre. A szomszéd szobában lakik egy srác, akivel már az elejétől kezdve jókat beszélgetek, és az ő unszolására, ma egy kicsit többet kipróbáltam. Reggel 8 és 10 óra között félórás kötelező tornák vannak. Ezek között vannak gyengébb és erősebb intenzitásúak. Aki még ide sem tud lejönni, azoknak van a folyosói torna. Emellett pedig a kezelőorvos kiírja, hogy mikor és mennyi időre kell biciklizni menni. Az elején ez nekem 5 perc volt, most éppen 20 perc naponta, de azt hiszem, ennél hosszabb időt senkinek nem írnak ki.

De milyen egyéb lehetőségek vannak? Én ma egy félórás relaxációs foglalkozáson vettem részt, nagyon kellemes, pihentető. Ezen túl pedig egy félórás gerinctornán voltam, ami kifejezetten erős, és nem csak gerinc, hanem más típusú erősítések is vannak benne. Ez nem az újonnan műtött betegeknek szól, hanem azoknak, akik már többet bírnak. Nagyon jóleső fáradtság vett erőt rajtam a végére.


De ez még nem minden. Van egy válltorna és egy lábtorna. A szomszédom, Laci nagyon dicsérte a válltornát, de a lábtornán még ő sem volt. Ha valaki úgy gondolja, akkor gyakorlatilag mindegyik foglalkozáson részt tud venni, bár akkor nem tud menni biciklizni, mert ezek a tornák, foglalkozások egymás után vannak, de a biciklizéssel fedik egymást.

Laci egyébként már napok óta jár masszázsra is. Kérte a doktornőt, hogy írja ki hátmasszázsra is, ami szintén ebben az idősávban van. Nekem az nem annyira jön be, úgyhogy én azt ki fogom hagyni.

A lényeg, hogy tényleg vannak lehetőségek. Az is igaz, hogy akik újonnan jönnek, azok az elején nem tudják ezeket kihasználni, ők egy ideig a saját emeletüket sem hagyhatják el.

Ha valakiben megvan a nyitottság arra, hogy kikapcsoljon, arra, hogy relaxáljon, vagy arra, hogy testét-lelkét rendbe tegye, akkor itt erre van lehetőség.

(Miközben írom ezt a blogbejegyzést, közben a cseh csapat bemutatkozó meccsét nézem, és épp befejeztem, amikor óriási félpályás gólt lőtt a cseh csapat. Ez hihetelen volt:))

187 views0 comments