Search
  • Schuszter Péter

Sport a köbön

Augusztus 20. minden tekintetben vízválasztó dátum volt számomra. Amellett, hogy aznap visszajöttem a magam számára felállított szabadságról, elkezdtem újból az edzéseket. És ha már elkezdtem, akkor belecsaptam a lecsóba.

Elindítottam a 0. napot egy 17 km-es bringázással. Meseszerű érzés volt, hogy egy percet sem álltam meg, és végig tekertem a távot. Ami a legmegdöbbentőbb volt, hogy az utolsó 1 km-es hegyi emelkedőt is tökéletes erővel bírtam. Fél éve az infarktust megelőzően sosem bírtam hazáig feltekerni. Lehet, hogy azért mert már annyira el voltak záródva az erek, vagy a dohányzás miatt. Ez lehetett volna már egy olyan előjel, ami mutatta, hogy valami nincs rendben.

Másnap 10 perces bemelegítő futás után 1 óra walkenergie. Vigyáznom kell, hogy a pulzusom ne menjen fel túl magasra. Az orvosok azt mondták, hogy 130 legyen a maximum, de már a futásnál is, ha picit intenzívebben csinálom, akkor 140 környékére ugrik. Úgy döntöttem, hogy a 140-es határt fogom tartani. Walkenergie közben az edző folyamatosan kérdezi, hogy nincs baj, minden rendben, nem túl magas a pulzus? Figyelek mindenre, semmi gond.

Következő nap újból futás, fél óra, majd 15 perc evezés. Úgy érzem, hogy sokkal jobban bírom, mint korábban, sokkal több az energiám, sokkal több is menne. De egyelőre nem akarom túlfeszíteni a húrt. Szeptember elején úgyis megyek a kardió dokihoz, és megbeszélem vele, hogy mit csinálhatok.

És ha, sport, akkor a keddi BL selejtezős kudarc után másnap hajnalban elindultunk két napra Rómába, egy kis meglepi házassági évfordulónkra:), ahol szerdán 15 km, csütörtökön 12 km gyaloglás. Egy igazi "Római vakáció". Olyan szinten elfáradtunk a két nap alatt –amúgy 30 fokos kánikulában -, hogy gyakorlatilag azóta folyamatosan alszunk. Kevesebben voltak, mint máskor ebben az időszakban, de így sem volt üres az olasz főváros. De a repülő odafelé félházzal ment, és visszafelé sem volt tele. Élveztük, elfáradtunk, és olyan helyekre is elmentünk, ahol eddig még nem jártunk, de az igazi Rómát mégiscsak a hagyományos látnivalók jelentik!


Egy hét alatt intenzív módon belekezdtem újból az edzésekbe, de nem is baj, mert június közepe óta 2 hónapot kihagytam. Ezalatt az idő alatt csak néztem a sportot, viszont azt minden mennyiségben….

Már nagyon várom a ma délutáni walkenergie-t.

223 views0 comments